Schabowy z jajkiem sadzonym

4.5 (155 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo smaczny

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab 4 plastry
    Sól lub jarzynka
    Pieprz kolorowy
    Bułka tarta z sezamem
    Jajko roztrzepane do panierki
    Jajko sadzone 4 szt
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowy z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, przyprawić solą lub jarzynką i pieprzem.
    Przykryć szczelnie i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Następnie panierować w bułce, jajku i znów w bułce lub bułce z sezamem. Usmażyć na rumiano.
    Na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone, po 1 sztuce na każdy kotlet schabowy.
    Ułożyć na kotlecie i oprószyć je pieprzem i delikatnie solą.
    Warto posypać też posiekanym szczypiorkiem.
    Podać z kapustą młodą zasmażaną i ziemniakiem z wody oprószonym koperkiem lub z mieszanką sałat.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować