• Schabowy z jajkiem sadzonym

    Dodane przez: Konto nieaktywne

  • bardzo smaczny

  • Składniki

    Schab
    Jajko po 1 sztuce na każdy kotlet schabowy
    Sól i pieprz
    Do panierki:
    Bułka z sezamem 1:1
    Rozmącone jajko z mlekiem lub smietaną

  • Sposób przygotowania

    1.
    Schabowy z jajkiem sadzonym - krok 1

    Schab poporcjować, rozbić , przyprawić Vegetą i pieprzem. Przykryć szczelnie i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie panierować w bułce, jajku i bułce z sezamem. Usmażyć na rumiano. Na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone, po 1 sztuce na każdy kotlet schabowy. Białko ma być scięte a żółtko surowe czyli, jak białko się zetnie od spodu, przykryć pokrywką i wolniutko podsmażyć chwilkę. Ułożyć na kotlecie i oprószyć je pieprzem i delikatnie solą. Warto posypać też posiekanym szczypiorkiem/ja nie miałam/. Podać z kapustą młodą zasmażaną i ziemniakiem z wody oprószonym koperkiem

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Konto nieaktywne

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-14T17:14:05+02:00

1882 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »