SCHABOWY Z CEBULĄ

0 (0 ocen)

SMAKUJE WYSMIENICIE,CEBULA Z KOTLETEM TWORZY ZGRANY DUET.

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    1 jajko
    2 cebule
    5 łyżek mąki
    0.5 szkl bułki tartej
    oleju do smażenia
    piepsz,sól
    przyprawa do schabu

Schabowy z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SCHAB Z CEBULĄ 1. Schab umyj i osusz,lekko rozbij. Posól i popieprz oraz delikatnie posyp przyprawą.
    Cebulę obierz, umyj i pokrój w krążki. Poukładaj plastry na kotletach, jeden obok drugiego na całej ich powierzchni. Przyciśnij i schowaj do lodówki na około 30 min.
    Jajko rozbij i dobrze rozmieszaj. Mąkę i bułkę tartą wysyp na dwa duże talerze. Kotlety panieruj kolejno z każdej strony w mące (przyciskaj cebulę, aby nie odpadła), jajku i w bułce tartej. Dociśnij panierkę dłonią. Na patelni rozgrzej olej i smaż na małym ogniu z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy