Schabowy w ziemniaczanej panierce

5 (195 ocen)

Schabowy inaczej.

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    3 ziemniaki średniej wielkości
    1 jajko
    4 łyżki mąki
    natka pietruszki,koperek
    sol,pieprz,przyprawa do mies
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowy w ziemniaczanej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schabowy 1. Mięso płuczemy i osuszamy. Rozbijamy na cienkie kotlety,przyprawiamy.
    Panierka: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodajemy mąkę,jajko,natkę i koperek. Mieszamy dokładnie i doprawiamy solą i pieprzem.
    Kotlety panierujemy w przygotowanej panierce i wkładamy na rozgrzany olej. Smazymy na zloty kolor z obu stron na małym ogniu. Poźniej wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy okolo 20 min,zeby mieso się dopieklo :)
    I gotowe :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Schab Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować