Schabowy przekładany...

0 (0 ocen)

  • 10 min

Chyba nie ma w Polsce osoby, która nie zna tak popularnego "kotleta" jakim jest schabowy. Robiłam kiedyś podobną "wersje schabu", ale ta jakoś bardziej do mnie przemawia.

  • 10 min

Składniki:

  • Schab (plastry) - 2 sztuki
    sól pieprz do smaku - szczypta
    ser żółty (starty) - 2 łyżki
    pomidory cherry - 4 sztuki plus kilka do dekoracji
    jajka - 2 sztuki
    bułka tarta - szklanka
    olej do smażenia - 2 łyżki

Schabowy przekładany... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsa rozklepujemy na cienkie kotlety, następnie przyprawiamy i panierujemy: bułka -tarta jajko- bułka tarta. Podsmażamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
    W tym czasie kroimy pomidory w plastry.
    Gdy mamy podsmażone kotlety na połówce układamy plasterki pomidora - ser i znowu plasterki pomidora, "przykrywamy" drugą połową kotleta.
    Podsmażamy jeszcze 3 minuty.
    Dekorujemy serem i plasterkami pomidorka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy