Chyba nie ma w Polsce osoby, która nie zna tak popularnego "kotleta" jakim jest schabowy. Robiłam kiedyś podobną "wersje schabu", ale ta jakoś bardziej do mnie przemawia.
10 min
Składniki:
Schab (plastry) - 2 sztuki
sól pieprz do smaku - szczypta
ser żółty (starty) - 2 łyżki
pomidory cherry - 4 sztuki plus kilka do dekoracji
jajka - 2 sztuki
bułka tarta - szklanka
olej do smażenia - 2 łyżki
Schabowy przekładany... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry mięsa rozklepujemy na cienkie kotlety, następnie przyprawiamy i panierujemy: bułka -tarta jajko- bułka tarta. Podsmażamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
W tym czasie kroimy pomidory w plastry.
Gdy mamy podsmażone kotlety na połówce układamy plasterki pomidora - ser i znowu plasterki pomidora, "przykrywamy" drugą połową kotleta.
Podsmażamy jeszcze 3 minuty.
Dekorujemy serem i plasterkami pomidorka
Komentarze