schabowy inaczej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne dla fanów schabowego

  • 30 min

Składniki:

  • Proporcje na cztery kotlety
    0,5kg.schabu
    25dag.pieczarek
    Pół małej cebuli
    Przyprawa warzywna
    Sól
    Pieprz

    Panierka

    Mąka
    Jajko
    Bułka tarta

Schabowy inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki drobno kroimy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebulę kroimy w drobną kostke,przesmażamy z pieczarkami na odrobinie oleju z przyprawami do odparowania płynu powstałego z pieczarek.Mięso dzielimy na kotlety,bardzo cienko rozbijamy zwłaszcza na brzegach,solimy,pieprzymy,na środek kładziemy pieczarki i składamy na pół(jak pieroga) brzegi zbijamy tłuczkiem i panierujemy jak tradycyjne kotlety,smaży.my na złoty kolor

Porady

Do kotletów na pieczarki można dać plaster sera żółego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy