Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem

4.42 (218 ocen)

  • 40 min

Można je podawać z ryżem lub ziemniakami. Warto je przygotować, bo są bardzo smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • 400g schabu bez kości
    1 jajko
    bułka tarta
    250g pieczarek
    1 cebula
    100g sera żółtego
    oliwa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.42 (218 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe zapiekane z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na porcje, rozbijamy cienko tłuczkiem i oprószamy solą. Mięso maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na rumiano na oliwie.
  • 2. Pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy około 10 minut na oliwie. Oprószamy solą oraz pieprzem.
  • 3. Na usmażone kotlety nakładamy porcję pieczarek. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Schabowe układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 10 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować