Schabowe z sosem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obierz i posiekaj w piórka.Z papryki usuń nasiona i pokrój ją w paseczki.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
2.Do podsmażonej cebuli dodaj paprykę,smaż przez ok 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i duś ok 10-15 minut,od czasu do czasu mieszając. Na koniec dopraw solą,pieprzem i oregano. Dodaj ocet winny
3.Przygotuj kotlety.
Kotlety oprósz solą,pieprzem i rozmarynem.
Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oleju. Mięso smaż z obu stron aż się zrumieni. Na koniec kotlety polej octem balsamicznym i miodem,smaż jeszcze przez chwilę.
Kotlety podawaj z sosem paprykowym.
Komentarze