Schabowe z sokiem jabłkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sok jabłkowy brzmi dziwnie przy tym daniu, ale komponuje się idealnie ze smakiem mięsa.

  • 30 min

Składniki:

  • duży schab bez kości
    opakowanie sera w plastrach
    opakowanie pieczarek
    szklanka soku jabłkowego
    cebula
    olej
    sól, pieprz
    czosnek
    mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe z sokiem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, rozbijamy.
    Nacieramy pieprzem, solą i czosnkiem. Smażymy w mące i na oleju.
    Następnie smażymy pieczarki z cebulką, doprawiamy solą.
    w naczyniu żaroodpornym układamy kolejno schabowe, na nie kładziemy pieczarki i przykrywamy serem. Zalewamy szklanką soku. Pieczemy w piekarniku 15 minut w 180 stopniach.

Porady

Można podać jako niedzielny obiad z kaszą gryczaną lub ziemniakami i sałatą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować