Schabowe z rokpolem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety schabowe nabiorą zupełnie innego smak, gdy dodamy do nich ser pleśniowy.

Składniki:

  • ● 4 grube kotlety schabowe
    ● 20 dag sera typu rokpol
    ● pęczek zieleniny
    ● kieliszek wytrawnego wina
    ● 2 łyżki mąki
    ● przyprawa do mięsa wieprzowego
    ● łyżka czosnku granulowanego
    ● 4 łyżki oleju
    ● sok z cytryny
    ● sól

Schabowe z rokpolem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W umytych i osuszonych kotletach
    nacinamy głębokie kieszenie.
    Mięso od środka i na
    zewnątrz oprószamy solą, przyprawą
    do mięsa wieprzowego
    i skrapiamy sokiem z cytryny.
    Odstawiamy na 30 minut.
  • Schabowe z rokpolem 2. Ser rokpol rozcieramy na
    posiekaną zieleninę, posypujemy
    czosnkiem i wkładamy do
    kieszonek. Brzegi mocno spinamy
    wykałaczkami. Kotlety
    obtaczamy w mące i smażymy
    na rozgrzanym oleju. Pod koniec
    podlewamy winem i dusimy
    15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2009

Komentarze

Podobne przepisy