Schabowe z niespodzianką

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od cioci, ale trochę go zmieniłam.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    2 serki topione, np. śmietankowe
    jajko
    bułka tarta
    sól
    olej do smażenia
    przyprawa uniwersalna
    garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, bazylia, szczypiorek, rzeżucha
    lub koperek)
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schabowe z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe z niespodzianką 1. Plastry mięsa myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy .
  • 2. Serki kroimy w dużą kostkę, układamy na kotletach. Posypujemy zieleniną. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
  • 3. Jajko rozkłócamy, solimy. Kotlety obtaczamy w jajku i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować