SCHABOWE Z MORTADELI Z SEREM

4.99 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Za czasów komuny to był rarytas, który często musiał zastąpić nam upragniony schab.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów mortadeli szynkowej
    Serek topiony o dowolnym smaku
    Panierka:
    Bułka tarta z sezamem w proporcji 1:1
    mąka
    roztrzepane jajko
Wystaw ocenę:

4.99 (172 ocen)

Zobacz również:

Schabowy Przystawki

Schabowe z mortadeli z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę pokroić w plastry.
    Plastry mortadeli smarować serkiem topionym i składać po 2szt.
    Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z sezamem.
    Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Ja podałam do nich buraczki zasmażane
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować