Schabowe z chrzanem

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na stole są często, bo rodzina za nimi przepada.

Składniki:

  • ● 60 dag schabu
    ● 6 dag startego chrzanu
    ● 200 ml śmietany
    ● 5 dag masła
    ● 2 łyżki oleju
    ● łyżka vegety
    ● sól, pieprz
    ● jajko
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry.
    Rozbijamy. Oprószamy solą,
    pieprzem i vegetą.
    Smarujemy z jednej strony
    chrzanem wymieszanym
    ze śmietaną i odrobiną soli.
    Panierujemy w jajku i mące
    wymieszanej z bułką tartą.
  • 2. Kotlety smażymy na rumiano
    na rozgrzanym oleju
    i maśle (najpierw stroną
    posmarowaną chrzanem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować