schabowe w ziemniaczanej panierce

5 (148 ocen)

  • 30 min

Miła odmiana od tradycyjnych schabowych :)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 płaty schabu dość cienko rozbite
    panierka:
    4 średnie ziemniaki
    1 jajo
    2 łyżki pszennej
    mąka do obtoczenia kotletów
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe w ziemniaczanej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ścieramy 30 minut wcześniej na tarce, na pure (jak na placki ziemniaczane), następnie przez gęste sito odsączamy sok.
    Kotlety oprószamy przyprawami, 15 minut później obtaczamy je w mące.

    Do ziemniaków dodajemy jajo, mąkę, przyprawy, mieszamy dokładnie.
    Mięso maczamy w panierce lub smarujemy nią, smażymy na oleju na średnim ogniu pod przykryciem na ciemniejszy złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Schab Ziemniaki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować