• schabowe w ziemniaczanej panierce

    Dodane przez: capri

  • Miła odmiana od tradycyjnych schabowych :)

  • Składniki

    4 płaty schabu dość cienko rozbite
    panierka:
    4 średnie ziemniaki
    1 jajo
    2 łyżki pszennej
    mąka do obtoczenia kotletów
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ziemniaki ścieramy 30 minut wcześniej na tarce, na pure (jak na placki ziemniaczane), następnie przez gęste sito odsączamy sok. Kotlety oprószamy przyprawami, 15 minut później obtaczamy je w mące. Do ziemniaków dodajemy jajo, mąkę, przyprawy, mieszamy dokładnie. Mięso maczamy w panierce lub smarujemy nią, smażymy na oleju na średnim ogniu pod przykryciem na ciemniejszy złoty kolor.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, moj_niedzielny_obiad, szkola_babci, schab, ziemniaki, mąka, jaja
  • 4 komentarze

Dodane przez: capri

capri 541

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-10-31T20:10:26+01:00

322 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »