Schabowe w pistacjach

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Kotlety w tej oryginalnej panierce są bardzo sycące. Teraz przyrządzam schab wyłącznie w ten sposób.

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dag schabu bez kości
    15 dag pistacji
    łyżka tymianku
    jajko
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe w pistacjach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy, a następnie nacieramy solą i pieprzem, oprószamy tymiankiem.
  • 2. Pistacje obieramy i mielimy. Jajko rozkłócamy. Mięso zanurzamy najpierw w jajku, a następnie z obu stron obficie obtaczamy w pistacjach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować