Schabowe w pestkach słonecznika

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Ziarno słonecznika doskonale się sprawdzi w roli panierki kotletów schabowych czy piersi z kurczaka,polecam na chrupiący zdrowy obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 4-5 plastrów schabu bez kości
    2 jajka
    15 dag mąki pszennej
    150 ml mleka
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    czubrica czerwona do smaku
    30 dag pestek słonecznika
    olej ryżowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe w pestkach słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem,oprószamy czubricą do smaku.Odstawiamy na 10 minut aby mięso naszło przyprawą.

    Z jajek,mleka i mąki robimy ciasto naleśnikowe,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Pestki słonecznika wysypujemy na płaski talerz.
    Kotlety panierujemy w cieście a następnie w pestkach smażymy wolno na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy z bukietem ulubionych surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować