Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Inna propozycja na podanie tradycyjnego schabowego

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    mała garstka grzybów suszonych
    1 średnia cebula
    2 łyżki mąki
    8 łyżek mleka
    1 jajko
    sól, pieprz,vegeta

    Olej do smażenia

Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowej 1. Grzyby zmielić na mąkę. Cebulkę bardzo drobno posiekać
  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowej 2. Zmielone grzyby, cebulę, mąkę, jajko i przyprawy umieścić w misce i wymieszać na ciasto.
  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowej 3. Schabowe rozbić i opruszyć solą pieprzem.
  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowej 4. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym.

Komentarze

Podobne przepisy