Schabowe w "niby" panierce.

0 (0 ocen)

  • 55 min

Zbrakło bułki tartej.

  • 55 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu,
    przyprawy, kto jakie lubi (ja daję sól, pieprz, słodką paprykę w proszku i suszony majeranek.),
    2 jajka,
    młoda,średnia cebulka(może być ze szczypiorkiem),
    mąka

Schabowe w "niby" panierce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozklepać, doprawić do smaku wg.własnego uznania.
  • 2. Przygotować "niby" panierkę; jajka roztrzepać z niewielką ilością wody i mąką (mąki tyle żeby masa miała gęstą konsystencję), następnie dodać pokrojoną drobno cebulkę, wymieszać.
  • 3. W tak przygotowanej masie maczać schabowe z obu stron. Następnie przełożyć na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Usmażyć z obu stron na złoty kolor.
    Gotowe.

Porady

Ja podaje z ziemniaczkami, ciemnym sosem i surówką z kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy