Schabowe w chrupiącej panierce

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Pyszna odmiana tradycyjnych niedzielnych kotletów. Moja rodzina bardzo je polubiła.

  • 30 min

Składniki:

  • schab,
    sól,
    pieprz,
    przyprawa do mięsa wieprzowego,
    płatki kukurydziane,
    jajko,
    mąka pszenna,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowe w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na kotlety, przyprawiamy solą pieprzem oraz przyprawą. Rozbijamy na kotlety i odstawiamy do lodówki na min 15 min. W tym czasie rozkruszamy płatki kukurydziane - ja je miażdżę w dłoni. Do rozkruszonych płatków dodajemy odrobinę mąki (można dodać także odrobinę przypraw, np, słodka papryka, kurkuma, curry). Jajko roztrzepujemy z odrobiną soli. Mięso panierujemy w jajku, płatkach kukurydzianych i smażmy na rozgrzanym oleju na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować