Schabowe roladki z fasolką i kukurydzą

0 (0 ocen)

Kotlet schabowy z wyrazistym ,bogatym wnętrzem :)

Składniki:

  • 2 plastry schabu
    2 łyżeczki kukurydzy konserwowej
    parę strączków marynowanej fasolki szparagowej
    2 ( nie duże) plastry sera żółtego
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    3-4 łyżki bułki tartej
    1 łyżka pokruszonych płatków kukurydzianych
    2 łyżki smalcu
    2 łyżeczki sosu chili
    sól , pieprz , czosnek granulowany

Schabowe roladki z fasolką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab z farszem 1. Schab rozbijamy delikatnie by nie porobić dziur.Nacieramy sosem chili , oprószamy czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem.
    Na każdy kawałek schabu kładziemy plaster sera , łyżeczkę kukurydzy i parę przeciętych na pół strączków fasolki szparagowej.
  • smażenie roladek 2. Zwijamy roladki ( najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon)
    Bułkę tartą mieszamy z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi , jajko rozkłócamy z mlekiem i szczyptą soli.
    Maczamy roladki w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej czynność powtarzamy.
    Na patelni rozgrzewamy smalec , smażymy roladki z każdej strony na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy