schabowe po staropolsku

4.5 (142 ocen)

wyglądają niepozornie ale mięso po prostu rozpływa się w ustach

Składniki:

  • 4-5 plastrów schabu
    cebula
    ząbek czosnku
    mąka
    bułka tarta
    jajko
    ok 0,5 litra bulionu mięsnego
    pieprz,
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe po staropolsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty schabu rozbijamy na grubość 3-4 milimetry doprawiamy pieprzem i solą.Każdy kotlet panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce wymieszanej pól na pół z mąką.Smażymy na rozgrzanym oleju (muszą być dobrze przypieczone wtedy aromat sosu będzie mocniejszy) z obydwóch stron .Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy podsmażamy ,wsypujemy ok 2 łyżki mąki ,chwilkę podsmażamy zalewamy bulionem, wrzucamy kotleciki. Dusimy na małym ogniu przez ok 40 min, od czasu do czasu mieszając .Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować