Schabowe nadziewane

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Gwarantuję, że ta niecodzienna wersja schabowego przypadnie do gustu nawet tym, którzy nie przepadają za tradycyjnym schabem.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    20 dag pieczarek
    1cebula
    sól
    pieprz
    przyprawy
    olej
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podgrzać olej. Pokrojoną cebulę zeszklić, dorzucić posiekane pieczarki, dusić razem do miękkości, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Schab pokrojony w centymetrowe plastry rozbić jak na kotlety. Na połowę każdego płatu nałożyć farsz cebulowo-pieczarkowy, złożyć mięso, w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
  • 3. Surowe jajko przyprawić i roztrzepać. Na osobnym talerzu zmieszać mąkę i bułkę tartą w proporcjach 1:1. Panierować kotlety naprzemiennie w jajku i mące z bułką.
  • 4. Całość smażyć na złoto w rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Te pyszne kotlety można podawać z ziemniakami i zestawem surówek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować