schabowe kieszonki z serem, pieczarkami i papryką

4.5 (156 ocen)

  • 1 godz. 30 min

doskonała propozycja na uroczysty obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • kilogram schabu w kawałku
    kostka sera żółtego
    kilka plastrów papryki konserwowej
    musztarda Dijon
    kilka pieczarek
    1 cebula
    sól
    pieprz
    jajko
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy Ser

Schabowe kieszonki z serem, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z odrobiną soli i pieorzu. schab kroimy w dość grube plastry, w każdym robimy nacięcie, każdy kawałej lekko rozbijamy i nacieramy solą. W środku kieszonki schab smarujemy musztardą, wkładamy pieczarki z cebulka,plasterek sera i paseczki papryki, spinamy wykałaczkami żeby farsz nie wypadł. Schaby panierujemy w jajku i bułce, a następnie smażymy na rozgżanym oleju. Przed podaniem z każdego schabu wyjmujemy wykałaczki

Porady

Schaby podajemy z ziemniakami, surówką lub sosem czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować