Schabowe kieszonki z serem i nutą czosnku

5 (160 ocen)

bardzo smaczna propozycja zamiast zwykłych schabowych

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego bez kości
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oleju
    3 plastry żółtego sera
    1 jajko
    bułka tarta do obtoczenia
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe kieszonki z serem i nutą czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić na dosyć cienkie kotlety. Koncentrat pomidorowy przełożyć do miseczki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i razem z olejem dodać do koncentratu pomidorowego. Wymieszać. Plastry żółtego sera przekroić na połowę. Plastry schabu posypać solą i pieprzem. Następnie każdy plaster posmarować wcześniej przygotowanym koncentratem pomidorowym z czosnkiem. Na to ułożyć żółty ser (pół plasterka) i zawinąć to w kieszonkę. Tak, aby ser nie wystawał. Tak przygotowane kieszonki obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować