Schabowe duszone w kapuście kiszonej

4.5 (157 ocen)

  • 2 godz.

Proste zarazem pyszne danie. Tak po "chłopsku"...

  • 2 godz.

Składniki:


  • 4 kotlety schabowe (grubość 1,5 cm)
    700 g kapusty kiszonej
    łyżka mąki
    2 cebule
    3 łyżki smalcu
    łyżeczka kminku
    liść laurowy
    sól ,pieprz ,cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe duszone w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalałem 200 ml wody ,dodałem liść laurowy i gotowałem na wolnym ogniu.
    Schab pokroiłem na 1,5 cm plasterki ,natarłem solą oraz pieprzem i oprószyłem solą. Na patelni rozgrzałem tłuszcz i lekko z obu stron podsmażyłem kotlety. Razem z pokrojoną w kostkę cebulą ,zrumienioną na tym samym tłuszczu ,włożyłem do kapusty 30 min po tym ,jak zaczęła się gotować. Wrzuciłem kminek i dusiłem na wolnym ogniu 35 min. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować