Schabowa kieszonka z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

proste urozmaicenie obiadu

  • 20 min

Składniki:

  • 2 plastry schabu wieprzowego ( bez kości)
    1 marchew
    10 dkg sera żółtego
    2 łyżki musztardy ( ostra)
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    2 jajka
    bułka tarta do panierki
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowa kieszonka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bardzo mocno rozbić kotlety schabowe. Doprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem nacieram musztarda, układamy teraz składniki, które będą naszym farszem układamy to na jednej połówce ( żeby później drugą połówka przykryć), a wiec, starty ser następnie starta marchew. Ugotowane jedno jajko na twardo przekrawa na pół i po jednej połówce jajka na każdy kotlet. przykrywamy drugą częścią kotleta.Jeśli nie chce się nam skleić dobrze "kieszonka" kotleta schabowego możemy jeszcze brzegi delikatnie stłucz tłuczkiem. Panierujemy w roztrzepanym jajku z pieprzem i przyprawa uniwersalna, a następnie do bułki tartej i n kładziemy na rozgrzany tłuszcz opiekamy z dwóch stron.

Porady

można zrezygnować z panierki i tylko na tłuszczu opiec lub zamiast bułki tartej użyć mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować