Schaboszczak z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niby nic, kazdy go zna, ale ja zrobilam bez sera bo chcialam by nie był bombą kaloryczną.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    150 g pieczarek
    pół cebuli
    sól
    pieprz kolorowy
    oregano
    do panierowania ;
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    młode ziemniaki
    sałata

Schaboszczak z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i usmażyć na maśle razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą oregano.
    Schab robić młotkiem na cienki duzy kotlet, posypać solą i pieprzem kolorowym z młynka, panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć najlepiej na smalcu na złoty kolor.
    Podawać obłozone pieczarkami z ziemniakami młodymi z wody z koperkiem i sałatą.

Komentarze

Podobne przepisy