Schabik z frytkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Moje córki były zachwycone mieszanką szparag i frytek.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1kg schabu peklowanego,2-3 ząbki czosnku, zioła: tymianek, rozmaryn, 3 listki laurowe, pieprz, 25dag fasolki szparagowej, 75dag ziemniaków,

Schabik z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso: opłukaj, obsusz. Zrób kilka nacięć. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z ziołami. Tą mieszankę włóż w nacięcia. Dopraw solą i pieprzem. Zwiąż nicią i włóż do piekarnika na ok.1 godzinę.
  • 2. fasolkę wrzuć do osolonej wody (wrzącej). Gotuj 15min.
    Frytki: ziemniaki obierz, pokrój na cząstki, smaż na oleju, przypraw solą i pieprzem.

    Gotową pieczeń ułóż na półmisku, obłóż fasolką oraz frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy