schab ziołowo-czosnkowy

0 (0 ocen)

SCHAB ZIOŁOWO-CZOSNKOWY IDEALNY NA NIEDZIELNY OBIAD JAK I NA ŚWIĄTECZNY STÓŁ..JEST UWIELBIANY PRZEZ MOJĄ RODZINĘ.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    250g masła
    1 łyżka oliwy
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    pół pęczka świeżej natki pietruszki
    zioła: bazylia,majeranek,tymianek,rozmaryn

Schab ziołowo-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vkmt9m 1. Schab myjemy,osuszamy ręcznikiem kuchennym i nacieramy pieprzem,majerankiem oraz oliwą.Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc.Natkę pietruszki siekamy mieszamy z masłem i ziołami doprawiamy do smaku solą i pieprzem na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość dobrze wymieszać.Zamarynowane mięso pokroić w plastry,nie docinając mięsa do końca.Przygotowane masło ziołowo-czosnkowe wyłożyć w nacięciach mięsa.Schab zawinąć szczelnie w folię aluminiową,przełożyć do naczynia żaroodpornego,podlać 1 szklanką wody i piec w 200 stopni ok 50-60min.

Porady

SCHAB MOŻNA PODAWAĆ PODLANYM SOSEM Z ZIEMNIAKAMI LUB KLUSKAMI.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

KURCZAK