Schab ziołowo-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy,osuszamy ręcznikiem kuchennym i nacieramy pieprzem,majerankiem oraz oliwą.Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc.Natkę pietruszki siekamy mieszamy z masłem i ziołami doprawiamy do smaku solą i pieprzem na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość dobrze wymieszać.Zamarynowane mięso pokroić w plastry,nie docinając mięsa do końca.Przygotowane masło ziołowo-czosnkowe wyłożyć w nacięciach mięsa.Schab zawinąć szczelnie w folię aluminiową,przełożyć do naczynia żaroodpornego,podlać 1 szklanką wody i piec w 200 stopni ok 50-60min.
Porady
SCHAB MOŻNA PODAWAĆ PODLANYM SOSEM Z ZIEMNIAKAMI LUB KLUSKAMI.
Komentarze