Schab zapiekany z porem i marchewką

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest zdrowszy od kotletów smażonych na patelni.

Składniki:

  • 2 plastry schabu
    3-4 łyżki oleju
    2 łyżki pikantnego keczupu
    por
    2-3 łyżki majonezu
    granulowany czosnek
    marchewka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab zapiekany z porem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wkładamy schab. Każdy plaster
    smarujemy keczupem i układamy plasterki pora. Delikatnie smarujemy majonezem i oprószamy czosnkiem. Wierzch posypujemy marchewką.
    Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować