Schab zapiekany z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety lekko rozbijamy
i oprószamy solą i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanej oliwie
po 3 minuty z każdej strony.
Naczynie żaroodporne
smarujemy masłem. Wkładamy
kotlety.
2.Gruszki myjemy i obieramy.
Przekrawamy na pół
i usuwamy gniazda nasienne.
Kładziemy na kotletach.
3.Kotlety zalewamy śmietaną
wymieszaną z kilkoma
łyżkami wody. Pieczemy
w piekarniku rozgrzanym do
temp. 180 °C ok. 15 minut.
4.Ziemniaki obieramy i myjemy.
Gotujemy we wrzącej
osolonej wodzie. Warzywa
na sałatkę kroimy w plastry
lub kawałki. Doprawiamy
solą i pieprzem i mieszamy.
Komentarze