Schab zapiekany z bananami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Weekendowy, zasłużony obiad dla studenta :)

  • 40 min

Składniki:

  • dla 2 osób:

    2 plastry schabu
    2 banany
    pół szklanki śmietany 18%
    łyżeczka miodu
    pół łyżeczki papryki ostrej
    łyżeczka soli
    plastry sera żółtego
    ziarna sezamu
    100 gram ryżu



Schab zapiekany z bananami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowy sos śmietanowy 1. Do gotującej się wody wrzucić ryż i gotować na żółto ( curry albo kurkuma). Schab rozbić i doprawić ulubionymi przyprawami. Następnie usmażyć.
    W misce wymieszać śmietanę, miód, curry i paprykę.
    Banany pokroić w plastry.
    Piekarnik rozgrzać do 210 stopni C.
    Do naczynia żaroodpornego wrzucić ryż, ułożyć na niego plastry banana i posypać sezamem. Następnie ułożyć scab (pokrojony w kawałki) i polać wszystko sosem. Na wszystko należy ułożyć plastry sera żółtego, tak aby pokrywały całość.
    Zapiekać 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy