Schab zapiekany w śmietanie z cebulą i słonecznikiem

4.99 (161 ocen)

  • 12 godz. 50 min

Szybkie i proste danie dla dwóch osób.

  • 12 godz. 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 400g schabu,
    - 200g śmietany 18%,
    - ½ czerwonej cebuli,
    - ½ marchewki,
    - 4 ząbki czosnku,
    - przyprawy: sol, pieprz, oregano, bazylia, tarty majeranek, czerwona papryka,
    - 2 łyżki słonecznika,
    - oliwa,
    - odrobina masła w kostce,
    - opcjonalnie pomidorki cherry.
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab zapiekany w śmietanie z cebulą i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krok 1: Dzień wcześniej marynujemy mięso w przyprawach, posiekanym czosnku i oliwie.
  • 2. Krok 2: Na wysmarowanej masłem formie układamy pokrojona w plastry cebule, na którą nakładamy posoloną śmietanę. Na śmietanę wykładamy mięso, posypujemy startą marchewką i słonecznikiem.
  • 3. Krok 3: Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować