schab z żurawiną

4.5 (164 ocen)

  • 60 min

Gotuję dla siebie i mojego chłopaka. Uwielbiamy dania, które łączą w sobie różne smaki.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    2 opak. suszonej żurawiny
    3 cebule
    1 mały słoiczek koncentratu
    5 łyżek przyprawy uniwersalnej
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Schab z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Nastepnie nacieramy je przyprawami i obsmarzamy na złoto z obu stron przez 5 minut.
    Żurawinę zalewamy wodą i tak pozostawiamy. Cebule kroimy w plastry i podsmarzamy. Nastepnie dodajemy do cebuli żurawinę wraz z wodą oraz koncetrat pomidorowy i wszystko razem mieszamy. Do żaroodpornego naczynia wkładamy na przemian plastry schabu i cebulę z żurawinę.
    Pieczemy 40 min w tem 220 stop.C

Porady

Mięso najlepiej zamarynować na 12 godzin. Zamiast przyprawy podanej w przepisie możemy dodać sól i pieprz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować