Schab z Rękawa Foliowego

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

smaczny obiadek

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • dowolna ilość schabu
    masło extra
    przyprawa uniwersalna
    kolorowy pieprz
    oraz
    2 listki laurowe
    4 ziarenka ziela ang.
    sól lub przyprawa uniwersalna
    pieprz kolorowy, czosnek do smaku
    Dodatkowo
    duszona marchewka i ewentualnie ziemniaki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z rękawa foliowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę z listkiem laurowym, zielem ang., solą lub przyprawa uniwersalna i pieprzem.
    Schab pokroić w grubsze plastry, przyprawić solą lub przyprawa uniwersalna i pieprzem, czosnkiem, każdy z nich przykryć cieniutkim plastrem masła i składać plastry w całość, aby przywrócić stan pierwotny jak przed krojeniem.
    Włożyć do rękawa foliowego, zawiązać i włożyć do wrzątku. gotować do miękkości ok. 1 godziny. Pozostawić w wywarze do wystudzenia.
    Potem otworzyć rękaw, sos z rękawa wykorzystać do polania mięsa.
    Podać z duszoną marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować