Schab z rękawa

4.5 (145 ocen)

Pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach schab.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    2 łyżki sosu sojowego
    5-6 ząbków czosnku
    majeranek
    sól, pieprz
    ewentualnie kilka plastrów boczku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek rozgnieść. W misce wymieszać sos sojowy, czosnek, majeranek, sól i pieprz. Natrzeć osuszony schab i odstawić na noc do lodówki. Schab włożyć do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180-200st C przez 2 godziny. Na 15 min przed końcem pieczenia rozciąć folię.

Porady

Tak przygotowany schab można przed pieczeniem owinąć plastrami boczku i przymocować wykałaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować