Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy, rozbijamy na średniej wielkości placki.
2.Farsz:
Cebule obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Dodajemy do podsmażonej cebuli. Wszystko razem smażymy, do momentu aż pieczarki nie zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.Przygotowany farsz nakładamy na schab, zwijając. Końcówki schabu łączymy ze sobą za pomocą wykałaczek, aby podczas smażenia farsz nie wydobył się na zewnątrz.
4.Roztrzepujemy jajka z pieprzem. Obtaczamy w nich przygotowane mięso. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy aż mięso uzyska złocisty kolor.
Porady
Mięso można podawać z ugotowanym ziemniakami lub frytkami.
Pieczarki można zastąpić grzybami leśnymi.
Komentarze