Schab z pieczarkami

0 (0 ocen)

Szybkie mięso do obiadu

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    4 jajka
    bułka tarta
    sól
    vegeta
    Farsz:
    1 kg pieczarek
    5 średnich czerwonych cebul
    sól
    pieprz
    olej
    Dodatkowo:
    wykałaczki

Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy, rozbijamy na średniej wielkości placki.
  • 2. Farsz:
    Cebule obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju.
    Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Dodajemy do podsmażonej cebuli. Wszystko razem smażymy, do momentu aż pieczarki nie zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Przygotowany farsz nakładamy na schab, zwijając. Końcówki schabu łączymy ze sobą za pomocą wykałaczek, aby podczas smażenia farsz nie wydobył się na zewnątrz.
  • 4. Roztrzepujemy jajka z pieprzem. Obtaczamy w nich przygotowane mięso. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy aż mięso uzyska złocisty kolor.

Porady

Mięso można podawać z ugotowanym ziemniakami lub frytkami. Pieczarki można zastąpić grzybami leśnymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy