Schab z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i szybkie danie na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • *5 plastrów schabu bez kości
    *500 g pieczarek
    *3 cebule
    *sól,pieprz
    * 250 ml śmietany kremówki
    Panierka:
    2 jajka
    bułka tarta
    *olej do smażenia

Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko rozbijamy,przyprawiamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w jajku i bułce.Smażymy na oleju.
  • 2. Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki.Kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w piórka.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego układamy warstwami :
    pieczarki:cebula(sól,pieprz do smaku):usmażone kotlety:pieczarki:cebula(sól,pieprz).Na koniec wszystko zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na ok.20 min.Podajemy z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy