Schab z pieczarkami

4.5 (183 ocen)

Idealny pomysł na szybki obiad.

Składniki:

  • 3 łyżki masła
    1 łyżka słodkiej papryki
    4 plastry schabu
    2 papryki np. żółta i czerwona
    4 pieczarki
    1 mozzarella
    250 ml słodkiej śmietanki 12 %
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topimy i podsmażamy na nim słodką paprykę.
  • 2. Schab rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na maśle na złoty kolor, odkładamy.
  • 3. Pieczarki czyścimy, usuwamy trzonki. Każdy kapelusz napełniamy mozzarellą.
  • 4. .Na tłuszczu ze smażenia mięsa smażymy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 5. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso i paprykę, na każdym kawałku schabu układamy po jednej pieczarce, serem do dołu. Całość zalewamy śmietanką i zapiekamy ok. 50 minut w temp. 200 stopni pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować