Schab z orzechami

4.49 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To mięso robi się szybko, nie jest pracochłonne, ale za to wykwintne. U mnie w domu nie ma świąt bez schabu z orzechami. Naprawdę warto spróbować.

Składniki:

  • 80 dag schabu bez kości
    olej
    szklanka bulionu
    40 dag cebuli
    po 5 dag rodzynek i orzechów włoskich
    dowolna mieszanka ziół do mięs
    liść laurowy
    zmielone ziele angielskie
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z orzechami 1. Dokładnie umyty i osuszony ręcznikiem kuchennym schab obwiązujemy nicią kuchenną. Następnie nacieramy solą, obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju i oprószamy przyprawami. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 °C ok. godziny. W trakcie pieczenia
    mięso polewamy bulionem, aby było soczyste.
  • Schab z orzechami 2. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy do rondla i dodajemy rodzynki, orzechy, olej i dusimy na małym ogniu.
  • Schab z orzechami 3. Na 20 minut przed końcem pieczenia obkładamy schab cebulą z orzechami i rodzynkami i dopiekamy. Zdejmujemy nitkę, kroimy w plastry i dekorujemy
    rodzynkami i orzechami z cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować