Schab z garnka

4.48 (154 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Miękki, aromatyczny i bardzo soczysty.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 600 g schabu
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    papryka słodka w proszku
    woda
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z garnka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab ze wszystkich stron dokładnie obsypujemy przyprawami.
  • 2. Do garnka wlewamy szklankę oleju i gdy się rozgrzeje, obsmażamy mięso ze wszystkich stron.
  • 3. Obsmażone mięso zalewamy wodą, aby było do połowy przykryte i dusimy do miękkości pod przykryciem około 1,5 h. Na ostatnie pół godziny duszenia możemy pokroić mięso w plastry, żeby dobrze namoczyły się w powstałym sosie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Papryka Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować