Schab wieprzowy

4.47 (182 ocen)

W kuchni często się eksperymentuje i ja tym razem troszkę postanowiłam zrobić schab inaczej na obiad.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu wieprzowego
    olej około 2 łyżek
    przyprawa do mięsa wieprzowego też około 2 łyżek
    średniej wielkości cebula
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Około 2 łóżek oleju dajemy do naczynia żaroodpornego(schab zawiera troszeczkę tłuszczyku to się wytopi),dodajemy przyprawę do mięsa mieszamy ze sobą.Każdy schab z każdej strony obtaczamy.Układamy w naczyniu.Na samą górę dajemy pokrojoną w talarki cebulkę.Przykrywamy pokrywką wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika około180stop.C,tak dusimy aż do miękkości mięsa.

Porady

Ja przed wstawieniem do piekarnika obtoczone schaby w oleju i przyprawie zostawiłam na około 30 min.aby się połączyło ze sobą...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować