Schab w zioŁach i pieczone ziemniaczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki i aromatyczny obiad z piekarnika

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg schabu
    8-10 średnich ziemniaczków
    sól, pieprz
    kolendra w ziarnach,
    rozmaryn,
    czosnek
    tymianek
    oliwa ( ja użyłam czosnkowej)

Schab w ziołach i pieczone ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki obieramy, kroimy na pół i gotujemy ok 10min w osolonej wodzie.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy ikroimy na kawałki lub grubsze plastry które delikatnie rozbijamy, następnienacieramy solą i pieprzem. Wrzucamy do miski. Kolendre rozgniatamy w możdzieżu, dodajemy tymianek, rozmaryn i wrzucamy do mięsa. polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. wkładamy na blasze do piekarnika nagrzanego ok 170st.
  • ziemniaki zapiekane z tymiankiem 3. podgotowane ziemniaczki ukladamy na bllaszce obok mięsa, układamy na nich świeży tymianek i zapiekamy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy