Schab w ziołach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina uwielbia te oryginalne schabowe.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● olej do smażenia
    Marynata:
    ● 3 jajka
    ● 5-6 zmiażdżonych ząbków czosnku
    ● 2 łyżki majeranku
    ● łyżka maggi
    ● łyżka mielonego kminku
    ● 2,5 łyżki mąki ziemn.
    ● po 1/2 łyżki soli, pieprzu i vegety

Schab w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry,
    lekko rozbijamy.
  • 2. Marynata: mieszamy
    wszystkie składniki na gęstą
    masę. Kotlety zanurzamy
    w marynacie i układamy
    w naczyniu. Zalewamy
    marynatą i na noc wstawiamy
    do lodówki. Smażymy
    z obu stron.
  • 3. Naczynie żaroodporne
    wykładamy folią aluminiową,
    wkładamy kotlety, zawijamy
    w folię, przykrywamy
    i pieczemy 45 minut
    w temp. 100 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy