Schab w warzywach.

5 (193 ocen)

Schab z warzywami jest bardzo smaczny.

Składniki:

  • 1-2 plastry schabu
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    1 cebula
    100 g groszku konserwowego
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    majeranek
    oliwa z oliwek lub olej
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w warzywach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na odrobinie oliwy lub oleju podsmażam cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dokładam paprykę pokrojoną w paski. Przyprawiam solą i pieprzem. Schab rozbijam, przyprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Kładę na warzywa i duszę pod przykryciem podlewając wodą, by się nie przypaliło. Gdy schab jest miękki wyjmuję go, a do warzyw dodaję koncentrat pomidorowy, groszek i przyprawiam papryką. Wkładam schab z powrotem i zagotowuję. Dobrze smakuje samo, z ziemniakami lub ryżem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować