Schab w sosie własnym

4.5 (141 ocen)

doskonałe danie na wszelkie uroczystości, odmiana dla zwykłego schabowego

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
    mąka do oprószenia
    sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny
    1 l bulionu
    1 liść laurowy, 2 ziela angielskie
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w ok. 1 cm plastry, rozbijamy delikatnie tłuczkiem, posypujemy przyprawami, obtaczamy w mące, obsmażamy z obu stron na złoto i przekładamy do garnka. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele, dusimy na niewielkim ogniu po przykryciem, aż mięso będzie miękkie.Gdy mięso będzie już miękkie a sos zgestnieje dodajemy odrobinę śmietany i przyprawy. Podajemy z ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować