Schab w sosie sojowo-grzybowym

5 (183 ocen)

  • 40 min

Idealne na rodzinne uroczystości

  • 40 min

Składniki:

  • 4 kawałki schabu
    1 mała cebulka
    2 łyżeczki sosu sojowo-grzybowego
    2 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
    5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Schab w sosie sojowo-grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić cienko, oprószyć solą pieprzem oraz przyprawą do mięs, Obsmażyć z obu stron na oleju z cebulką około 20 minut.
    Jak się obsmaży dolać wody 1 szklankę i dusić pod przykryciem. Potem rozmącić 2 łyżki mąki ze śmietaną i wodą wlać do mięsa i zrobić sos. Pod koniec dodać 2 łyżeczki sosu sojowo-grzybowego i zagotować. Zdjąć z ognia podawać z ziemniaczanym pure'e oraz surówką pekińską.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować