SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM

4.96 (204 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min

Urozmaicenie smaku tradycyjnych schabowych

  • 25 min

Składniki:

  • 80 dag schabu
    330 ml śmietany 30%
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    pól szklanki bulionu warzywnego
    sól , pieprz
    mąką do oprószenia kotletów
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.96 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos śmietanowy

Schab w sosie śmietanowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni kładziemy masło. Schab kroimy w plastry, każdy oprószamy
    solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, obsmażamy. Na drugiej patelni na
    masełku szklimy posiekaną cebulę, dorzucamy też pokrojone w plastry
    pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki się zrumienią
    wlewamy ok pól szklanki bulionu oraz śmietanę. Na patelni układamy
    kotlety, podduszamy razem aż do zgęstnienia sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować