Schab w sosie orzechowym

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Bardzo aromatyczne mięso.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 grube plastry schabu
    sól, pieprz, olej

    SOS ORZECHOWY:

    4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    szklanka mleka
    25 g masła
    łyżka mąki (nie czubata)
    sól, pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schab w sosie orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab lekko rozbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem i zarumienić na oleju. Smażyć potem na wolnym ogniu aż będzie dostatecznie miękki.
  • 2. Orzechy lekko podprażyć na patelni, następnie zalać mlekiem i poddusić. Z mąki i masła przygotować zasmażkę, którą następnie wlać do orzechów cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
  • 3. Usmażone kotlety wyłożyć na talerz, polać sosem, podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Schab Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować